27 Eylül 2007 Perşembe

ELMA PÜRELİ KEK

MALZEMELER:

-2 yumurta

-1,5 su bardağı şeker

-2 su bardağı un

-Yarım su bardağı erimiş margarin

-1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş)

-Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm

-Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi

-1 çorba kaşığı kakao

-1,5 çay kaşığı tarçın

-1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil

-1/4 çay kaşığı yenibahar

-Yarım çay kaşığı tuz

-1,5 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

2- Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma
tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur.

3- Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.

4- Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.

5- Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder