16 Şubat 2008 Cumartesi

Baklava

Malzemeler:
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kasığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı Su
Alabildiği Kadar Unİçine:
Dövülmüş Ceviz veya fındık

Şerbet İçin:
4 Su Bardağı Seker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Açmak İçin Nişasta
250 gr Margarin veya tereyağı(Üzerine Dökmek İçin)


Yapılışı:Bakalvanın şerbetini hazırlayalım.Bunun için seker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim.Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karıştıralım.Yumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederekpoğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım.Bezelerinüzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.Ilk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım.Aralarınanişasta serperek üst üste dizelim.Oklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açalım.Ilk 4 yufkayı bolca yağlanmışbir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyide açalım.Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım.Bu aradamargarini kızdıralım.Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim.(margarin asla ilik olmamalı).Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki pirina sürelim.Baklavanın üzeri altin sarisi renk alana dek pişirelim.Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım.Üzerine ılık şerbeti döküp, tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder