16 Şubat 2008 Cumartesi

İmambayıldı

Malzemeler:
5 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
3 yeşilbiber ( doğranmış)
3 diş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
1 kesme seker
½ demet maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon


Yapılışı:Patlıcanları alaca soyup uç kısımlarında 2 ’ser cm. kalacak şekildeOrtalarından bıçakla yarin. Tuzlu suda yarim saat bekletin.Bir tavada yağı kızdırın. Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra tavaya atıp kızartın. Kızaran patlıcanları çıkarıp geniş bir tencereye yerleştirin.Tavada kalan yağın içine önce soğanları koyup sarartın daha sonraDomates, tuz, seker ve biberleri atin. 15 dakika ağır ateşte pişirin. Ateşten indirince ince kıyılmış maydanozu ilave edin.Patlıcanları yarık tarafından eşit olarak paylaştırdığınız harçla doldurun.1,5 su bardağı suyu ve harcın suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin.Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder