10 adet küçük dolma biber
2 ince kıyılmış iri soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
tuz
Yapılışı:Biberleri sapının içten başladığı yerden kapak olacak şekilde koparmadan keselim. Tohumlarını çıkarıp içini iyice yıkayalım. Alt kısımlarına kürdanla küçük birkaç delik açalım.Derin bir kapta, soğan, pirinç, baharatlar, kıyılmış maydanoz, 1 kaşık salça ve sıvı yağı iyice yoğuralım. Biberleri üstte hiç boşluk kalmayacak şekilde bu harçla dolduralım (kestiğimiz ve koparmadığımız biber kapakları yeterince boşluk sağlar). Geniş bir tencereye tek sıra dizelim. 2 su bardağı kaynar su, tuz ve 1 kaşık salçamızı karıştırıp, biberlerin üzerinde gezdirelim ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Yemek Tarifleri - Oktay Usta Yemek Tarifleri Oktay Usta Yemek Tarifleri,tatlı tarifleri,oktayustam.com,oktay usta pasta tarifleri,oktay usta kek tarifleri,oktay usta tatlı tarifleri,oktay usta börek tarifleri,oktay usta kurabiye tarifleri
16 Şubat 2008 Cumartesi
Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder