27 Eylül 2007 Perşembe

PANDİSPANYA

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir.

2- Bakır bir kapta yumurta ile şeker çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa daha çarpılır.

3- Kakaolu elenmiş un konur. Kaşıkla karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

4- Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.

5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.

6- Kenarlara ve üste de krema sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır.

7- Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir.

Not:

1) Pastanın üzeri, krem şanti yerine, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir.

2) Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder