27 Eylül 2007 Perşembe

MEYVELİ YILBAŞI KEKİ

(3 hafta buz dolabında saklanabilir.)

MALZEMELER:

-Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi)

-Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış)

-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm

-1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış)

-Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)

-1 su bardağı ceviz içi (doğranmış)

-1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-Yarım çay kaşığı tuz

-1 su bardağı margarin (erimiş)

-1 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı un

-5 yumurta

-2 çorba kaşığı limon suyu

-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Fırın yakılır. (Kalıp parşömen kağıdı ile de kaplanır.)

2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir. Temiz bir bez ile kurulanır.

3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır.

4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir.

5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır. Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır. Limon suyu katılır.

6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır. (3- 4- 5 nolu işlemler birlerine katılır.)

7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder